22-04-2023 Belgie Lommel

De Belgische Organisatie van Reddingshonden Groepen (BORG) heeft vandaag, zaterdag, een grote zoekactie georganiseerd naar Elza Nijs (68) uit Lommel. De vrouw was sinds donderdagochtend vermist, maar werd zaterdag in de namiddag gevonden. Zij was gelukkig nog in leven en werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht.

11-2-2023 Turkije

Op zaterdag 11 februari is de SRO ( Samenwerkende Reddingshonde Organisatie) vertrokken naar het rampgebied in Turkije. Zij zij afgereisd met 30 geleiders en 18 honden. Hieronder het verslag van de 6 dagen dat zij aan het werk zijn geweest. verder lezen..

.vertrek Schiphol

30-1-2023 Belgie

Update 

De fam van de heer Cambré heeft gisteren een brief ontvangen van hem.Momenteel zit hij niet meer in België.
De familie bedankt  iedereen voor de inspanningen die er geleverd zijn.

28-1-2023 Belgie

Zaterdag 28 januari hebben wij in Belgie op verzoek van onze collega’s van de Vlaamse Reddingshonden gezocht naar een vermiste man. Hij is vanaf vorige week maandag vermist. 
Belgische Reddingshonden zochten vorig weekend ook al. Omdat het zoekgebied dermate groot was, vroegen ze Nederlandse assistentie. Spijtig genoeg is de vermiste nog steeds spoorloos. 

Organisaties van BORG (België) en SRO (de Samenwerkende Reddingshonden Organisatie uit Nederland) doorzochten bijna 20 vierkante km waarvan 80% zwaar terrein. Zo’n 40-tal honden en een 60-tal mensen zijn vandaag ingezet. Een uitstekende samenwerking en de grootste zoekactie met reddingshonden in België tot nu toe.

Reddingshondenteam Noord-Holland was aanwezig met 5 honden en 5 personen. Wij wensen familie sterkte in deze voor hen onzekere tijd.

19-10-2022 Loonse en Drunense duinen.

De intensieve inzet de afgelopen dagen is triest tot een einde gekomen.
Sanne en Hebe zijn gevonden maar wat hadden we zo enorm op een andere afloop gehoopt. 
Wij, als betrokken organisaties, danken de politie voor hun enorme inzet en wensen 

de familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van lieve Sanne en Hebe.

Namens alle vrijwilligers, Coördinatieplatform Vermissingen, SRO Samenwerkende Reddingshonden Organisatie en Veteranen Search Team. 

De SRO ( Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) heeft met totaal 44 honden en 62 mensen gezocht in de omgeving van de Loonse en Drunense duinen.
Bij grotere inzetten werkt de RHT-NH onder de vlag van SRO. Dit zijn 13 verschillende reddingshonden groeperingen. 

Tijdens deze inzet is er uitstekend samengewerkt met RHWW, Delta, Sirius, RHGD, Oger (OSD), RHN en RHT-NH.

26-3-2022 Amsterdam 

Grootschalige zoekactie naar Silvia (24) in Amsterdam. De SRO ( Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) heeft vandaag zaterdag 26-3 met totaal 27 honden en 34 mensen gezocht in de omgeving van het Westerpark in Amsterdam. verder lezen…

7-4-2021 Katwoude

Aan het einde van de Zondagmiddag werden we gevraagd door de RHWW en eenheid Zaanstreek-Waterland om te helpen zoeken naar een vermiste man in Purmerend. Verder lezen…

17-10-2020 Friesland

Zoekactie in Friesland met de SRO Afgelopen zaterdag heeft de SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisaties) in Friesland naar een vermiste persoon gezocht. De zoekactie werd gecoördineerd door Oger SAR-dogs in samenspraak met de politie. Verder lezen…

15-08-2020 Leuven (Belgie)

Aan een lange zoektocht is vandaag een einde gekomen. Op maandag 27 juli verdween Eddy Timmermans in Heverlee. Op dinsdag 28 juli deden Belgische Reddingshondengroepen (Search & Rescue Dogs De Roedel, Vlaamse Reddingshonden, Dogs On Search en Reddingshonden) al een grote eerste zoekactie. Verder lezen…

25-2-2020 Inzet Rotterdam

Op 25 02-2020 hebben wij een inzet gehad in het Kralingse bos, Rotterdam in verband met een vermissing van een 26-jarige jongen. Helaas is de jongen niet gevonden.Reddingshondenteam Noord-Holland heeft gezocht met 3 honden en 4 personen.

Wij wensen de familie veel sterkte bij het verdere verloop van deze vermissing.

14-10-2019 spoedinzet Monnickendam

In Monnickendam werd sinds gistermiddag een 65-jarige man vermist. Diverse zoekacties met onder andere een politie helikopter hadden tot op heden niet het gewenste  resultaat. Verder lezen…

19-12-2018 spoedinzet Purmerend 
Op verzoek van de familie en in samenwerking met de politie Purmerend hebben mantrailhonden van mantrailgroep Nederland en vlaktezoekhonden van de RHTNH (ReddingsHondenhondenTeam Noord Holland) samen gezocht naar een 55-jarige vrouw uit Purmerend. Verder lezen…

9-12-2018 zoekactie Vermiste man(67)Lommel (Belgie).

Het levenloze lichaam van de heer Bogaert is helaas 2 dagen later gevonden buiten het zoekgebied.

Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte.

26-8-2018 en 23-9-2018 zoekactie Vermiste vrouw(53)Koog aan de Zaan.

Sinds de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 augustus 2018  is een vrouw vermist uit Koog aan de Zaan. 24 augustus is de RHT-NH benaderd om te zoeken in de omgeving van de Zaanse Schans. Op 26 augustus hebben we daar gezocht op het land en op het water. Helaas zonder resultaat. RHT-NH was met 5 honden en 6 personen bij de zoekactie aanwezig. Verder lezen…

04-02-2018 Spoedinzet naar vermiste vrouw (43) omgeving Castricum.

Wederom vandaag grootschalige zoekactie in omgeving van Castricum naar vermiste vrouw (43) Op verzoek van de politie Drenthe is er wederom gezocht naar een vermiste vrouw die al langere tijd vermist wordt. Omdat het een groot zoekgebied betrof is er grootschalig gezocht met de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties. Verder lezen…

inzet castricum

23-11-2017 Zoekactie Samenwerkende Reddingshonden Organisaties naar vermiste man (22) in omgeving Castricum

Van de Internationale Reddingshonden Groep (IRG) kwam het verzoek of de SRO iets kon betekenen in de vermissing van een 22-jarige man in de omgeving van Castricum. Het gaat om een zeer zorgwekkende vermissing. Verder lezen…

29-01-2017 Spoedinzet naar vermiste vrouw (44) omgeving Ommen.

Vroeg in de ochtend ontving de RHWW het verzoek van de politie om te komen zoeken naar een vermiste vrouw van 44 in de omgeving van Ommen. De politie had zelf al diverse middelen ingezet om de vermiste vrouw op te sporen. Het ging om een zorgwekkende vermissing in een bosrijke omgeving.

Direct zijn de mensen van de RHWW gealarmeerd en op weg gegaan. Gaandeweg het aanrijden werd het zoekgebied meer en meer duidelijk. Uiteindelijk ging het om een relatief groot gebied en is besloten de zoekactie op te schalen naar de SRO.

Bij aanvang was ook al de Mantrailgroep Nederland gealarmeerd omdat, gezien de nog recente vermissing, de kans dat een mantrialhond het spoor kon oppikken zeer reëel was. Er zou grootschalig gezocht worden, naast de inzet van reddingshonden was ook de ME onderweg Vroeg in de ochtend heeft een politiehelikopter het beoogde gebied ook al uitgekamd.

Net na aankomst van de eerste groep honden kwam het bericht dat de vrouw in goede gezondheid was gevonden. Gelukkig is deze vermissing goed afgelopen. In totaal waren er 42 honden en 64 personen van de SRO onderweg.

27-11-2016 Grootschalige zoekactie SRO naar vermiste man (18) in omgeving Culemborg.

In navolging op een eerdere zoekactie deze week is er, in de zorgwekkende vermissing van een 18-jarige man, door de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties gezocht in de omgeving van Culemborg. Omdat er regelmatig tips binnenkomen dat de man in de omgeving wordt gezien, is er voor gekozen om de zoekactie grootschalig op te pakken om op één dag zo veel mogelijk relevant gebied af te zoeken.

De man is op 19 november als vermist opgegeven, waarbij de politie direct de ernst van de situatie heeft ingezien en zelf diverse acties heeft ondernomen. Hierbij is groots ingezet en uiteindelijk ook de keuze gemaakt om reddingshonden bij de zoekactie te betrekken. Tijdens de eerste zoekactie ging het om een relatief klein gebied; toen dat niets opleverde, is er voor gekozen om op één dag zo veel mogelijk af te zoeken. Deze keuze is gemaakt omdat, gezien de tips die binnenkwamen, de vermiste man zich mogelijk verplaatste en zich tussentijds schuilhield in de omgeving van Culemborg.

Op verzoek van de RHWW en in samenspraak met de politie is de vraag uitgegaan naar de SRO om bij deze vermissing te ondersteunen. Hier is in groten getale gehoor aan gegeven. Er is de hele dag intensief gezocht. Het zoekgebied bestond uit stedelijk gebied, groenstroken, weilanden en natuurgebieden.

Helaas is de vermiste niet aangetroffen. In totaal hebben er 57 honden en 75 personen aan de zoekactie deelgenomen. Reddingshonden Team Noord-Holland was met 3 honden en 4 personen bij de zoekactie betrokken. De SRO wensen de familie veel sterkte bij het verdere verloop van deze vermissing.

Update 24-12-2016

Gisteren ontvingen wij het trieste bericht dat, in de rivier de Lek ter hoogte van Culemborg, het stoffelijke overschot van Niels is aangetroffen. Namens de SRO wensen wij de familie en nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van hun verlies.

5-8-2016 Zoekactie van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties naar vermiste man in Lelystad.

Sinds 30 juli 2016 is een 45-jarige man, woonachtig in Leeuwarden, vermist vanuit een vakantiewoning in Lelystad. Op maandag 1-08 zoekt de politie met speurhonden, boot en helicopter zonder resultaat. Donderdag 4-08 krijgt de Dutch RescueDogs het verzoek van de Politie Midden-Nederland om het terrein en natuurgebied rond de vakantiewoning grondig te doorzoeken. Het gebied is zo extreem moeilijk toegankelijk dat besloten wordt de hulp van de SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisaties) in te schakelen.

Vrijdagochtend 5 augustus 2016 staan 26 honden van 9 reddingshondengroepen klaar. Het blijkt geen overdaad te zijn. Door de hoge en dichte begroeiing, het kreupelhout en de warmte is het een extreem zware opgave. De honden worden tot het uiterste getest op conditie en wilskracht. Enkelen moeten zelfs voortijdig opgeven. Een hond raakt gewond door een tak en moet naar de dierenarts. Hoewel diep ingedrongen, heeft de tak gelukkig geen grote schade aangericht. Aan het eind van de dag worden de doorzochte gebieden vrijgegeven met aanmerkingen over de soms ondoordringbare gebieden. Helaas wordt de man niet gevonden. Bij de zoekactie zijn in totaal 26 honden en 9 groepen betrokken. Reddingshonden Sirius en RHT-NH hebben hierbij 6 honden en 5 mensen ingezet.

12-3-2016 Inzet Dieverbrug, vermiste man van 81 jaar.

Gisteren heeft reddingshonden Sirius een vervolg inzet gehad in Dieverbrug. Ditmaal hebben we versterking gevraagd van de RHWW en was RHT-NH ook aanwezig. Zowel op land als op het water werd er wederom gezocht door de geleiders en honden. Ook werden er duikers, een boot, sonar, en ROV camera ingezet. Onze dank gaat uit naar de RHWW en RHT-NH die ons de hele dag hebben bijgestaan…. Onze speciale dank gaat uit naar de twee vrijwillige duikers die na ons telefoontje snel ter plaatse waren om te verifiëren. Helaas heeft ook deze uitgebreide inzet nog geen resultaat opgeleverd.

Update Vermissing Dieverbrug

Op 13 -3-2016 is het stoffelijk overschot van de vermiste 81-jarige man gevonden.

Scroll naar boven